Η Φυλλίτσα Αθηναϊς Αναπνιώτου


H Φυλλίτσα Αθηναϊς Αναπνιώτου γεννήθηκε στην Κωνσταντιούπολη. Είναι και αυτή παιδί του ξεριζωμού, με πολλαπλά βιώματα από την Πολίτικη ζωή, γνωριμίες και εμπειρίες έντονα χαραγμένες, άλλες με αγάπη και άλλες με πόνο, στην παιδική της ψυχή, και σε ηλικία 7 χρόνων ήρθε τελικά με τους γονείς της, για μόνιμη εγκατάσταση, στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Αθήνα, όπου και συνεχίζει να διαμένει.
Αγαπά με πάθος την ζωή, την οικογένεια και τα παιδιά. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αρχαία ελληνική φιλοσοφία , αρχαία ελληνική γλώσσα , τα μουσεία, την γνωριμία της με ανθρώπους και ξένες κουλτούρες, τον χορό, τις εκδρομές, τα ταξίδια, τις περιπλανήσεις στην φύση. Κλίση στην μουσική, στον κινηματογράφο, το θέατρο. Ξεχωριστή θέση στην ψυχή της έχει το ραδιόφωνο, το οποίο αποτελεί γι’ αυτήν αξία διαχρονική..

Όπως τονίζει η ίδια:

«Από την νεανική μου ηλικία, ασχολούμαι ιδιαιτέρως με την συγγραφή και την ζωγραφική. Περνάω τον χρόνο μου, αφοσιωμένη στα καθημερινά μου εργασιακά και κοινωνικά καθήκοντα και στις μεγάλες μου αγάπες : διάβασμα, έρευνα, συγγραφή, ζωγραφική, θέατρο, μουσική, ραδιόφωνο και την εθελοντική μου προσφορά νοσοκομειακής συντροφιάς και φροντίδας σε μοναχικούς και άπορους ασθενείς και εγκαταλελειμμένα παιδιά και συντροφιά με ανάγνωση βιβλίων και κειμένων σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Η επαφή μου με την Τέχνη και την Λογοτεχνία είναι άκρως ερωτική και όπως πιστεύω για εμένα, βιώνω καθημερινά ως… «Εν Λόγω και Τέχνη Ερωπλόεσσα».