Ως προς τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές της


Ως προς τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές της

Είναι Συγγραφέας, Λογοτέχνις, Ποιήτρια.

Έχει επιμεληθεί την έκδοση βιβλίων, με επιμέλεια ύλης, διορθώσεις, εικονογράφηση.

Έχουν δημοσιευθεί συνεντεύξεις της, άρθρα, ποιήματα καθώς και μελέτες ιστορικού, κοινωνικού, φιλοσοφικού περιεχομένου, σε εφημερίδες και περιοδικά, στα πλαίσια της ενεργούς λογοτεχνικής, πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητάς της.

Υπήρξε ένα από τα 25 Ιδρυτικά Μέλη και Αντιπρόεδρος (για όσο καιρό υφίστατο) του Φιλοσοφικού και Παιδαγωγικού Σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΗΝΑ ΥΓΙΕΙΑ – ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ» (ιδρυθέν από τον Ραδάμανθυ Αναστασάκη, το 2004), με σκοπό την διαφύλαξη και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας.

Είναι, επίσης, Ιδρυτικό Μέλος και Ηθοποιός του Ορφικού Θιάσου του Ιδεοθεάτρου «ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» (ιδρυθείς από τον Ραδάμανθυ Αναστασάκη, το 2004), με παρουσίαση Θεατρικών Αναλογίων, Αρχαίων Ελληνικών Τελετών και Δρωμένων από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, με παραστάσεις σε θέατρα και στην έδρα του Σωματείου, στα πλαίσια της πολιτιστικής του δραστηριότητας και της διαφύλαξης και μετάδοσης των Ελληνικών Ιδεών.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και δυναμική η συμμετοχή της στην προστασία και ενημέρωση των πολιτών για τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μνημεία της Χώρας μας.

Προς τούτο, μεταξύ άλλων, παρέστη στις 19/10/2005, στο Συμβούλιο του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), για την μη ισοπέδωση και εξαφάνιση των ελάχιστων σπαραγμάτων του αρχαίου Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, κατόπιν παράκλησης για συμπαράσταση και των κατοίκων της περιοχής του Μετς (απέναντι από το Κολυμβητήριο και το Ζάππειο), όπου ευρίσκεται ο Ναός.

Στο Συμβούλιο τονίστηκε η σημαντικότητα του χώρου, για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά, καθώς εκεί, στον Ναό της Αγροτέρας, εγένετο ο ετήσιος εορτασμός, από τους Αθηναίους, της νίκης του Μαραθώνα, την σημασία της οποίας, στην εξελικτική πορεία της Ευρώπης, όλοι γνωρίζουν και εκεί ετελούντο και τα Μικρά (Εν Άγραις) Μυστήρια. Επίσης, έγινε αναφορά στο μέρος ΙΙΙ, άρθρο 181 του Σχ. Ευρ. Συν/τος, που προβλέπει την προστασία της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κατέθεσε, επίσης, επιστολή διαμαρτυρίας στο ΚΑΣ και Υπουργείο Πολιτισμού, το 2005, για την καταστροφή σημαντικού μέρους ευρημάτων του αρχαίου λιμένος των Αθηνών, στο οικόπεδο της Ριζαρείου στο Φάληρο, προκειμένου να στεγαστούν σε βιτρίνες της ανεγειρόμενης οικοδομής.

Για όλες τις ανωτέρω ενέργειες και την απαράδεκτη καταστρεπτική αδιαφορία της Πολιτείας προς την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, έγινε έγγραφη ενημέρωση και προς τον ξένο Τύπο, το ίδιο έτος.

Ενεργή η συμμετοχή της το 2011και στην διαμαρτυρία και διαφύλαξη, με καθημερινές βάρδιες, 24 ώρου βάσεως, επί τρίμηνο περίπου, του Βωμού των 12 Θεών, στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, όπου τελικά, δυστυχώς, δεν απεφεύχθησαν οι εργασίες του εργολαβικού έργου της επέκτασης των γραμμών του ΗΣΑΠ και το «τσιμέντωμα», τοιουτοτρόπως, του πιο ιστορικού σημείου της πόλεως των Αθηνών, το οποίο αποτελούσε το σημείον της αρχής μετρήσεως των χιλιομετρικών αποστάσεων στην αρχαία Ελλάδα.

Είναι μέλος του ΟΔΕΓ (Οργανισμός για την Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας).

Ενεργή η συμμετοχή της για την διαφύλαξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέλος του ΑΙΜ (Αmerican Indian Movement) του Ινδιάνικου Κινήματος, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Ινδιάνων της Αμερικής.

Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων και του Φυσικού Περιβάλλοντος, με συμμετοχή της σε ανάλογες εκδηλώσεις, συνέδρια και ενημερώσεις των πολιτών.

Έχει λάβει μέρος σε 5 ομαδικές Εκθέσεις, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και σε ατομικές Εκθέσεις, με έργα ζωγραφικής (λάδι, ακουαρέλα, μολύβι), κολλάζ, πυρογραφίας, χειροτεχνίας και φωτογραφίας, όπου έχει λάβει επαίνους. Αρκετά έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον έντυπο τύπο, έχει συχνή παρουσία και στον ηλεκτρονικό τύπο, με άρθρα και αναφορές πολιτικού, κοινωνικού, ιστορικού, πολιτιστικού περιεχομένου, προσπαθώντας και με αυτόν τον τρόπο, επίσης, να συμβάλλει στην αναβάθμιση των ηθικών και κοινωνικών αξιών.

Είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών, της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών (ΔΕΕΛ), των Ποιητών του Κόσμου «Poetas del Mundo» και άλλων Λογοτεχνικών και Επιστημονικών Εταιριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί, μέχρι τώρα, σε δύο Ανθολογίες.